Waktu solat bg wilayah Pekan, Kuala Pahang & kawasan2 yg sama waktu dgnnya..

Waktu solat bg wilayah Pekan, Kuala Pahang & kawasan2 yg sama waktu dgnnya..

Saturday, 24 March 2012

Raef - With You (Chris Brown Cover)

Raef - With You (Chris Brown Cover) 




Raef's cover of Chris Brown's "With You"
Cover Lyrics : Omar N. Khan
Music/Arrangment : Justin Chapman
Filmed at: LaWien Coffee (Cairo, Egypt)
Director: Karim Shaaban
© 2012 Awakening Records

With You Lyrics:

Allah,
I need Allah,
And the hearts all over the world tonight.
I said there's hearts all over the world tonight

What can I do?
I need Allah,
And the hearts all over the world tonight.
I said there's hearts all over the world tonight

Wish I was smarter, when I was younger.
Found something better - made me a winner and,
I'm so glad to be Yours!
It's my life that you own.


I start my journey when You forgive me
I swear my whole world stops.
You are in my heart and, I'm so glad that its fine
You are One truly kind...

You lighten me!
(I) Feel it, through and through, and
For sure ya Rabbee, there ain't nothing You can't do!
Because if I got You,
I don't need money!
I don't need cars!
Lord, you're my all!

And...Oh!
I'm into You my Lord,
No one else would do!
With every test you put me through,
the miracles, you help me do..
And now I know I can't be the only one,
I bet there's hearts all over the world tonight,
with the Love of their life who feel...what I feel when I'm

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

I don't want nobody else
Without You there's no one left and,
the Master of judgment day,
I got to have Your love and I cannot do without,

If I got You,
I don't need money!
I don't need cars!
Lord, you're my all!

Oh!
I'm into You my Lord,
No one else would do!
With every test you put me through,
the miracles, you help me do..

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

And I will never try to deny,
That You are my life,

Because if You ever let me go I would die!

So, I won't front!
I don't need another mission,
I just need you as my vision!
If I got You, I'll be straight,
Rabbee I need you every day!

I need Allah...
And the hearts all over the world tonight,
I said there's hearts all over the world tonight
What can I do?

I need Allah...
And the hearts all over the world tonight,
I said there's hearts all over the world tonight

Rab ighfirly
Fantal kareemuu!

Wa3fu ya rabbee
Fantar raheemuu!

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

Thursday, 26 January 2012

37 Fakta Menarik Tentang Lelaki Yang Wanita Perlu TAHU!

 

  1. Lelaki biasanya tidak terpikat terhadap wanita disebabkan mereka cantik, tetapi mereka lebih mudah terpikat terhadap personaliti dan ketrampilan seseorang itu.
  2. Lelaki amat bencikan lelaki lain yang cuba untuk menggoda kekasih mereka.
  3. Apa yang sedang awak lakukan? atau Awak dah makan ke belum? adalah merupakan soalan paling kerap akan ditanya ketika mereka menelefon seorang wanita.
  4. Lelaki akan sibuk dengan pekerjaan mereka sepanjang hari, tetapi sebelum tidur, pasti mereka akan memikirkan mengenai wanita yang mereka benar-benar sayang.
  5. Apabila lelaki benar-benar sayang terhadap seorang wanita, mereka akan mengabaikan semua karakter negatif yang ada pada wanita tersebut.
  6. Lelaki akan membuat seribu satu kesimpulan sekiranya seorang wanita senyum kepada mereka.
  7. Lelaki sanggup melakukan apa saja untuk mendapatkan perhatian daripada seorang wanita.
  8. Lelaki amat benci apabila wanita menceritakan mengenai kisah bekas teman lelaki mereka.
  9. Seorang lelaki mampu menyukai wanita untuk seminit, kemudian terus melupakan mereka.
  10. Apabila seorang lelaki bersedia untuk berjumpa ibubapa kekasih mereka, ini menunjukkan mereka benar-benar serius.
  11. Lelaki juga akan menangis.
  12. Lelaki akan lebih untuk berusaha memikat wanita yang menolak cinta mereka, ini adalah kerana mereka sukar untuk menerima kekalahan.
  13. Jangan sesekali memberikan mereka mesej tergantung seperti “Ada sesuatu nk bgtau awak ni…. erm… tapi takpela”. Mereka akan membuat seribu satu andaian dan akan berusaha untuk mendapatkan jawapan.
  14. Lelaki akan teruja apabila mendapat sentuhan yang tidak diduga.
  15. Lelaki akan menjadi gagap apabila bercakap dengan wanita yang mereka suka.
  16. Apabila wanita menyatakan tidak, hati lelaki akan menyatakan ‘ok…. takpe…. cuba lagi esok..’
  17. Lelaki amat sayang ibu mereka.
  18. Lelaki sanggup mengorbankan makan tengahari mereka semata-mata ingin memberikan wanita beberapa kuntum bunga ros.
  19. Lelaki amat sukar untuk difahami melainkan anda seorang pendengar yang setia.
  20. Adalah lebih baik anda menguji seorang lelaki itu terlebih dahulu sebelum mempercayainya. Tetapi, pastikan ia tidak mengambil masa yang terlalu lama.
  21. Lelaki lebih bersikap terbuka untuk menceritakan hal peribadi mereka.
  22. Lelaki amat suka apabila wanita yang menentukan pemakaian mereka.
  23. Lelaki tidak suka kekasih mereka mempunyai hubungan dengan orang lain terutamanya kawan lelaki.
  24. Apabila lelaki membelikan hadiah kepada wanita, mereka amat risau sekiranya hadiah yang mereka berikan tidak disukai.
  25. Lelaki lebih banyak berfikir.
  26. Imaginasi lelaki tiada had. Mereka mampu untuk membayangkan apa sahaja.
  27. Ketinggian wanita adalah tidak penting, apa yang lebih penting adalah berat mereka.
  28. Sukar untuk lelaki untuk melepaskan kekasih mereka terutama apabila sudah bercinta melebihi 3 tahun.
  29. Lelaki tidak sukakan wanita yang materialistik.
  30. Lelaki memiliki semangat yang kuat untuk berubah dan ianya perlu sokongan yang kuat daripada kekasih mereka.
  31. Apabila lelaki menceritakan sesuatu yang serius, berikan perhatian yang sepenuhnya. Ia amat penting.
  32. Lelaki lebih gemarkan wanita yang pandai memasak.
  33. Jangan sombong, kerana ia akan membuatkan lelaki berusaha untuk memalukan anda.
  34. Lelaki belajar mengenai cinta melalui pengalaman, bukan seperti wanita yang belajar mengenai cinta melalui novel yang mereka baca.
  35. Lelaki paling tidak suka kekasih mereka keluar bersama lelaki lain berdua walaupun hubungan mereka hanya sekadar kawan.
  36. Lelaki akan memaafkan kesalahan yang pertama dibuat, tetapi bukan untuk kesalahan yang kedua.
  37. Lelaki tidak suka wanita yang terlampau mengada-ngada.
Kredit to:www.ar-rifke.com ^_^

Tuesday, 17 January 2012

Kanak-Kanak Korea Utara Main Gitar, Gempak Habis!

 

Penulis amat terkejut bila menyaksikan kehebatan sekumpulan kanak-kanak Korea Utara ini bermain gitar.


Walaupun saiz gitar itu agak besar berbanding tubuh mereka, namun mereka dengan selamba ‘goreng’ alat muzik tersebut dengan bersahaja.


Rasanya umur mereka ini baru dalam lingkungan enam ke tujuh tahun tapi skill permainan gitar yang dimiliki cukup menakjubkan!


Sehingga kini lebih sejuta orang telah menonton klip video kanak-kanak ini  di laman Youtube yang telah dimuatkan sejak tahun lalu itu.


Agaknya lagi 10 tahun, mungkin mereka ini akan lebih hebat dari Malmsteen mahupun Santana, siapa tahu kan? – Oleh SYAHRIL A. KADIR (Mynewshub.my)


p/s: Kredit to www.mynewshub.com!^_^

Tuesday, 10 January 2012

Isu Disebalik Pembebasan 901 DSAI !

Assalamualaikum & salam sejahtera..

thanx to those of u wishing for my bufday..!
I appreciate it alotz!
thanx to someone yg call tetbe tepat kul 12 mlm juz to sing a hepi bufday song to ME!!
that's are very suprizing!i will remember it all the time..=)
tp, arini bkn nk sembang sal bufday ak ngn dik aku yg kebetulan jatuh pada tarikh same 9hbln 1,(sibuk jew dak kecik nih)..
xdpt market pun klu nk citer,aku bknnye artis or ADAM ADLI..
every day they are searching for this guyz at google..


but,.
today is a big day for DSAI(Datuk Seri Anwar Ibrahim) dimana mahkamah akan memutuskan beliau samaada akan dipenjarakan atau disbebaskan..
walaupun aku bukanlah big fan kpd Datuk Seri, tp aku dpt merasai perasaan seorg pemimpin dan ketua keluarga  yg baru saja dibebaskan dari tahanan dan kini kembali kpd kes yg blh memisahkan beliau kembali kpd ahli keluarga beliau..

just to share dis video..mmg terharu ble tgk org india OKU tuh nangis bile diumumkan anwar tidak bersalah..
in case,U allz bley comment pendapat korg kat comment bwh nih..=)
bye.!!adios!tschuuss!!  




Monday, 26 December 2011

Simple step to make a SHARING SITE!

assalamualaikum & salam sejahtera..
setelah kebosanan menatap bku yg xbrape nk phm nie,,,so arini ak nk share skit cane nk wat sharing site..
so,antara sebab nape ak wat sharing site adalah untuk memudahkan ak menghatar file2 yg bersaiz besar dgn cpt wlupun dgn menggunakan kelajuan internet UMP yg xbrape nk laju nih..huhu..
antara sebab laen,ak nk clearkan file2 movie dlm PC ak nih..so,sblm ak buang kat recycle bin,baek ak share2 kn dlu movie2 tuh kat korg..huuhu..
that's why la ak wat sharing site nih..=)

so,antara syarat n step nk wat sharing site nie:
1-offcourse la kne gne line ternet yg sme..contohnye,bebudak gambang xley dpt sharing kat bebudak     pekn..korg  pun tau kn..?keh2..saje je nk gtau..=p.
2-wireless mmg xley wat sharing..ak dah try dah..huhu
3-pastikan korg xkan cabut kabel ternet korg sampi ujung sem..haha..sebab IP adress korg akan bertukar..(ad cara nk setting tuk fix kan IP adress korg,tp ak xtau cane..korg explore la sndri yeh..)
4-download software sharing kat link nih...http://www.rejetto.com/hfs/?f=dl
klu nk lg cepat,download je kat sharing ak nie ha..http://10.51.31.227/?search=hfs
5-then lastly,pas abis je download and install software HFS tuh,korg drag la file yg korg nk share tuh dalm application nih..DONE!

p/s:jgn lpe gtau kat member IP korg..ad tulis kat bhgian ats application tuh..selamat berSHARING!~sharing is caring!~=p  

#rindusharingnih=p



Saturday, 24 December 2011

PITBULL best song ever!!

video

PITBULL Featuring Chris Brown - INTERNATIONAL LOVE
lyric:

CHORUS:
You put it down like New York City 
I never sleep, wild like Los Angeles  
My fantasy, hotter than Miami  
I feel the heat  
Oh, Miss international love 
Oh, Miss international love

I don't play football but I've touched down pretty much   
All around the world, all around the world 
I don't play baseball but I've hit a home run  
All around the world, all around the world

I've been to countries and cities I can't pronounce  
And the places on the globe I didn't know existed 
In Romania, she pulled me to the side and told me  
"Pit, you can have me and my sister"

In Lebanon, yeah, the women are bomb  
And in Greece, you've guessed it, the women are sweet  
Spinned all around the world but
I ain't gon' lie There's nothing like Miami's heat

[CHORUS]

Can't I be on looking for visa's? 
I'm ain't taking credit cards, if you know what I mean  
En Cuba la cosa esta dura  
But the woman get down, if you know what I mean

 En Colombia women got everything on  
Some of the most beautiful women I've ever seen 
In Brazil, is freaky big o' booty  
And they bounce, blue, yellow and green
 
En L.A. tengo a la Mexicana  
En New York tengo la boricua 
Besitos para todas las mujeres en Venezuela, muah  
Y en Miami tengo cualquiera

[CHORUS]

There's not a place  
That your love don't affect me, baby 
So don't ever change 
I crossed the globe when I'm with you, baby  
Aye, woah oh